LES MILLORS PLATGES DE BALEARS
El submarinisme a Mallorca és una activitat molt practicada, tant pels residents a la illa, com pels turistes que la visiten.
Presenta una gran varietat de possibilitats des de l'apnea, pels no iniciats, com per als bussejadors més experimentats.Trobem immersions per a tots els nivells, tant des de costa, com embarcats des dels molts centres de busseig distribuïts per tot el litoral.
En aquests centres disposen també de tot l'equip necessari per poder llogar i s'admeten totes les titulacions de les diferents organitzacions.Les aigües de tot l'arxipèlag destaquen per la seva gran visibilitat i la temperatura oscil·la des dels 12º-14º a l'hivern fins als 28º-30º a l'estiu la qual cosa permet la pràctica del busseig durant tot l'any.
Existeixen diferents zones de busseig, cadascuna amb les seves peculiaritats:
TRAMUNTANA És potser la més extensa, des del Cap de Formentor, al nord, fins a Sant Elm, al sud-oest. Les formacions rocoses de pràcticament tota aquesta costa imprimeixen un particular aspecte també sota l'aigua. La fauna és la típica del Mediterrani i en els mesos de juliol-setembre convé fer un cop d'ull al "blau" perquè se solen albirar espècies pelàgiques. Els punts més destacats són Cap de Formentor, Cap de Catalunya, Port de Sóller i Sant Elm.ILLA DE DRAGONERAAquesta illa es troba separada de Sant Elm per un canal d'aproximadament 2 km. El busseig en tota la costa exterior de la illa és excel·lent a causa de la claredat de les seves aigües i a la varietat de cotes de profunditat on la llum crea ambients sorprenents, especialment en Cap de Tramontana i Cap de Llebeig.
ILLA DE DRAGONERA Aquesta illa es troba separada de Sant Elm per un canal d'aproximadament 2 km. El busseig en tota la costa exterior de la illa és excel·lent a causa de la claredat de les seves aigües i a la varietat de cotes de profunditat on la llum crea ambients sorprenents, especialment en Cap de Tramontana i Cap de Llebeig.
BADIA DE PALMA En la badia de Palma, que s'estén des del Cap de Cala Figuera fins a Cap de ses Salines, es troben alguns punts d'immersió molt recomanables. A la illa del Sec trobem diversos derelictes (vaixells enfonsats) ja bastant deteriorats pel pas del temps. En tota la zona existeixen més derelictes, sobretot de pesquers i embarcacions d'esbarjo, alguns d'ells a cotes reservades a bussejadors experimentats, encara que també els hi ha més accessibles, com és el cas dels anomenats "derelictes del dic" situats a escassos metres del dic oest del port de Palma. Es tracta de dos bucs d'aproximadament 65 mts. d'eslora que van ser enfonsats ex professo per evitar l'arrossegament dels pesquers prop de la costa i que s'han convertit en un oasi de vida a la zona.
NORD-EST questa zona abasta des de Cala Ratjada fins a la badia d'Alcúdia i és coneguda per la profusió de coves, algunes d'aquestes solament accessibles pels *espéleo-bussejadors amb experiència.La badia de Pollença és practicable en tota la seva extensió, sent la més interessant la zona contigua amb el Cap de Formentor.
EST La costa de Manacor, des de Cala Varques en direcció Cala Falcó hi ha diverses coves submarines que recomanem anar únicament amb experts, ja que és una zona perillosa.
RESERVES La implantació de reserves naturals en el litoral mallorquí durant els últims anys ha generat una notable recuperació dels fons marins i especialment en les espècies territorials tals com a mers, brunes, congres o bròtoles que poden ser observades en gran quantitat en aquestes zones convertint-les en destinacions obligades per als amants del fotosub. A primeres hores del matí i al capvespre podem observar grans bancs d'espets (barracuda mediterrània) i altres espècies de mar obert com déntols o sargs que s'aproximen a la costa per alimentar-se.En definitiva Mallorca ofereix un marc incomparable per a la pràctica d'aquest esport que guanya adeptes cada dia.
A les Illes Pitiüses l'aigua és més cristal·lina que a la costa de Mallorca a causa de la posidònia que les envolta. En dies clars hi ha una visibilitat de fins a 50 metres. La temperatura de l'aigua oscil·la igual que a la costa de Mallorca, entre els 15 º C a l'hivern fins als 30 º C en els dies més calorosos, de manera que es pot practicar submarinisme tot l'any.
L'illa de Formentera es pot fondejar en tota la seva costa, sent la més impressionant la zona nord just a la zona de protecció especial. Es poden veure coves, parets amb gorgònies, pecis (vaixells enfonsats), es poden realitzar fins i tot immersions poc profundes per veure increïbles paisatges de praderies de posidònia considerades les millors conservades de la Mediterrània.
A la costa eivissenca crida l'atenció els illots que l'envolten, es pot veure gran quantitat de vida com a mers, barracudes, déntols gegants, morenes, sards, pops, corballs, etc. També hi ha pecis enfonsats plens de vida en diversos llocs de la costa, coves increïbles, es pot visitar un canó submarí o una antiga piscifactoria.
Des de Disfrutalaplaya recomanam contractar serveis amb professionals ja que hi ha zones perilloses, com coves, i aquests professionals són els qui coneixen el lloc exacte on fondejar, organitzen excursions de tots els nivells tant diàries com nocturnes, disposen del material necessari i fan classes particulars per als que mai han provat aquest meravellós món del busseig, sent aquestes classes molt sorprenents.